Banebrytende global studie vil gi bevis og metodikk for å bekrefte og tjene penger på karbonpåvirkningen av tangproduksjon.

I går 22. oktober kunngjorde Oceans 2050 medstifter Alexandra Cousteau og sjefforsker professor Carlos Duarte lanseringen av en banebrytende global studie som vil bidra i klimakampen i verdenshavene gjennom havbruk.

Tangproduksjon av Lofoten Blue Harvest AS

Studien, med tittelen “Seaweed Carbon Farming”, bygger på professor Duartes forskning, publisert i Nature1, på vår kapasitet til å gjenoppbygge marint liv innen 2050 ved ytterligere å vurdere rollen til akvakultur av tang som en nøkkelen for verdenshavene og Denne innsatsen vil danne det robuste vitenskapelige grunnlaget for å støtte utviklingen av en ny frivillig karbonprotokoll for karbonbinding med tangproduksjon, som vil være et offentlig gode og tillate tangprodusenter å tjene penger på den positive karboneffekten av deres aktiviteter for første gang.

15-måneders studien vil kvantifisere karbonbinding med tang i sediment under tangbruk over fem kontinenter, fremme det vitenskapelige grunnlaget for akvakultur av tang som en løsning for å hjelpe til med å takle klimakrisen og samtidig bidra til havgjenoppretting, og til slutt skape markedsincitamenter for å katalysere dette løsning.

Kan bli viktig og riktig å satse på tangproduksjon i kampen mot klimaendringen

Professor Duarte mobiliserer et globalt nettverk av ledende tangforskere og tangbruksoperatører som prøver ut sedimenter fra 19 tangfarmer i 12 land på fem kontinenter, noe som vil gi solid empirisk bevis for karbonbinding. Resultatene vil bli rapportert i et fagfellevurdert vitenskapelig dokumenter. Etter studien og basert på resultatene, vil Oceans 2050 utvikle og sende inn en metode for det frivillige karbonutslippsmarkedet for godkjenning. Når den er godkjent, vil metoden gjøre det mulig å utstede karbonkreditter fra tangfarm til globale kjøpere, slik at disse restaurerende bedriftene kan tjene økonomisk på de tonn CO2 de gårdene deres for øyeblikket binder; skape et nytt, skalerbart blå karbonmarked; og katalysere global utvidelse av denne regenerative løsningen for å takle klimakrisen og krisen som havene våre står overfor, og som er uløselig knyttet sammen.